Get up my love, winter is over

Met deze woorden van het Hooglied roept Jezus in onze tijd zijn bruid op, te voorschijn te komen en haar ware gezicht te laten zien.
Al in 1970(!) had de Heer Frans als levensopdracht gegeven, te bidden voor een vernieuwde Kerk van Europa. De verhoring daarvan begint al op gang te komen, steeds meer enkelingen zijn op zoek. Frans heeft zelf ruim 50 jaar van zijn eigen leven geprobeerd, de kern van het christelijk geloof terug te vinden en te beleven.
Maar de werkelijke vernieuwing moet nog veel verder gaan. Niet terug naar een of ander concilie, naar de Reformatie of naar de jonge kerk van de Handelingen der Apostelen, maar terug naar de oorsprong. Zelfs de bijbel is niet het beginpunt, maar we moeten terug naar – Jezus alleen – als het enige Hoofd van de Kerk.
Niet jullie maar Ik ga mijn Kerk vernieuwen, zei de Heer steeds opnieuw tegen Frans . Wanneer we dat gaan doen dan zal dat ingrijpende consequenties met zich meebrengen. Daarom zal het appèl in dit boekje niet bij iedereen aanslaan, maar hopelijk wel bij hen, die zich door Jezus geroepen weten, nieuwe wegen met Hem te gaan. Want het is geen nieuw programma, maar een oproep aan een ieder persoonlijk.
Het beoogde doel van dit boekje, namelijk een radicaal nieuw begin bij Jezus, is niet ineens te bereiken. Maar we moeten wel duidelijk weten waar we naartoe willen. Want driekwart van wat we aan christendom zien, is het aanslibsel van eeuwen, dat de kern overwoekerd heeft. Heel veel moeten we loslaten, om bij Jezus alleen uit te komen. De wereld heeft behoefte aan een nieuw Godsbeeld. Dat kan alleen door een ontmoeting met Jezus in een zichtbare, menselijke gestalte.

Posts created 20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top