Website over Oom Frans

Over deze website:

Afgelopen 9 december mocht ik Frans bezoeken samen met mijn man. Ondanks dat Oom Frans, zoals wij hem altijd noemde, een belangrijke plek in mijn leven had, heb ik hem voor dit bezoek 15 jaar lang niet gezien. Oom Frans was er bij toen ik geboren was, hij was ‘kind aan huis’ bij mijn ouders toen ik klein was en hij heeft ons huwelijk ingezegend nu 21 jaar geleden. Hij was er bij toen mijn moeder overleed, 15 jaar geleden. Mijn man heeft Frans al een aantal keer bezocht de afgelopen twee jaar, maar ik ben dus pas 9 december gegaan. Net op tijd…..

10 dagen later 19 december 2018 is Oom Frans overleden.

Zijn overlijden en vooral het feit dat ik hem na 15 jaar zo vlak voor zijn overlijden nog mocht bezoeken deed mij beseffen hoe zeer Oom Frans een deel was van mijn leven. Ik voelde mij dan ook geroepen om zijn erfenis voort te zetten in de vorm van deze website.

Deze website is nog in ontwikkeling, maar mocht je er vragen of opmerkingen over hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Myrjam de Jonge-Tan

Beitrag erstellt 20

Ein Gedanke zu „Website over Oom Frans

  1. Afgelopen zondagavond, 26 april 2020, Couple’s cell group. “Wie heeft grote invloed op je gehad?” Ik antwoordde: “Heel lang geleden, woonden we met een heel stel mensen bij elkaar en daar was ook een priester, die door zijn diepe relatie met Jezus met inmens inzicht en kracht kon spreken op een gewone en nederige wijze”. Godfried viel mij bij (zijn Engels is nog steeds beter) en vertelde verder over Frans Horsthuis en hoe liefdevol en toch zo recht door zee hij was. Godfried vertelde later dat hij ook Frans had willen noemen. Zo kwamen wij erbij om hem op het internet op te zoeken: hij was gestorven, anderhalf jaar geleden alweer.
    Wij hebben eerst in 1982 een maand een evangelisatie aktie met Jeugd met een Opdracht gedaan, vanuit kasteel Croy. Daarna zijn we er in mei 1983 gaan wonen en hebben genoten van het samenwonen met gelijkgelovigen. Daar leerden we Frans kennen. Als laatsten verliet ons gezin kasteel Croy, in maart 1988. Jarenlang hebben we getreurd dat we Croy los hebben moeten laten en eigenlijk hebben we altijd dat verlangen gehouden om in een leefgemeenschap te wonen. Voordat Frans Croy verliet gaf hij ons de ikoon van Rublow 1411 (de drie-eenheid). Het heeft in elk huis waar wij woonden gehangen en nu staat het in onze gebedskamer. Ja, eindelijk hebben we ruimte voor een gebedskamer.
    In 1997 is eerst Godfried en later in 1998 zijn Trudie en hun vier kinderen naar Canada verhuist, omdat Godfried daar een baan kreeg in de Toronto Blessing. Ook dat was een heerlijke tijd, waarin we veel geleerd hebben. Vanwege SARS moesten ze mensen ontslaan in 2004. Na de nodige omzwervingen en groeiende kinderen zijn we in de zomer van 2018 samen gaan wonen met onze tweede zoon, zijn vrouw en twee dochters. Wij zijn lid van Catch the Fire Barrie (een zusterkerk van wat eens de Toronto Blessing was).
    Graag zouden we op de hoogte willen blijven van jullie ontwikkelingen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Verwandte Beiträge

Beginne damit, deinen Suchbegriff oben einzugeben und drücke Enter für die Suche. Drücke ESC, um abzubrechen.

Zurück nach oben